Volgens mij kan je nergens zoveel variaties op bedenken als op appeltaart. Er staan dan ook al een aantal verantwoorde recepten op deze site zoals deze appelkruimeltaart of deze glutenvrije ‘ouderwetse’ appeltaart en nu komt daar deze appel(plaat)taart met citroenrasp bij. Gewoon omdat citroen en appel elkaar zo lekker ophalen en citroen een frisse ’touch’ geeft.
Ook deze taart is glutenvrij (mits je glutenvrije havermout gebruikt).
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de havermoutmeel met het amandelmeel, zout, de wijnsteenbakpoeder, kokosbloesemsuiker en vanillepoeder. Was de citroen, droog goed af en rasp de schil ervan af, alleen het geel. Doe dit bij het meelmengsel. Meng goed door.
Klop de eieren luchtig op, voeg de kokosolie toe en meng nog even goed door.
Schil de appels en rasp er twee.
Voeg dan het eimengsel bij het meelmengsel en meng het geheel goed door elkaar. Schep dan met een spatel de appel erdoorheen zodat het een egaal beslag wordt.
Bekleed een vierkant/rechthoekig bakblik/springvorm met bakpapier en stort het beslag hierop. Spreid het gelijkmatig uit. Snijd van de overige appels plakjes en bekleed de bovenkant van het beslag hiermee.
Bestrooi met de amandelsnipper en bak de taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Snijd er met een pizzasnijder vierkante stukjes van en serveer met slagroom.