Bananenbrood met bessen uit Zweden

Bananenbrood met bessen uit Zweden

We zijn al ruim drie weken in ons heerlijke huis in Zweden terwijl ik dit bericht typ. Na een warme week waarin we vaak een duik maakte in een meer in de buurt of de rivier naast ons huis, regent het nu. Dus even de tijd om een recept uit te werken. Een soort van Zweeds recept want met oogst uit eigen tuin. Er staan op ons landje frambozen, rode bessen en zwarte bessen. Ietwat overwoekerd maar nu, na het nodige snoei- en trekwerk kunnen we naar hartenlust plukken. Bananenbrood met bessen uit Zweden. Ik combineerde de zwarte en rode bessen met wat frambozen. Heb je geen verse bessen dan kan het vast ook met diepvriesbessen. Dan zou ik er iets minder gebruiken want ingevroren fruit heeft vaak wel meer vocht.

Helaas groeien er geen bosbessen in het bos naast ons huis (je kunt niet alles hebben ;)). Daarvoor moeten we iets verder zijn. Dus die gaan we binnenkort zeker nog plukken. Daar kun je namelijk heerlijke muffins mee maken.

Bananenbrood met bessen uit Zweden (standaard cakevorm)
Ingrediënten:

  • 150 gram havermeel
  • 3 eieren
  • 50 gram kokosrasp
  • 2 bananen
  • 5 dadels
  • 250 gram gemengde bessen en frambozen
  • snufje zout
  • 1 tl bakingsoda
  • snufje kardemom
  • 1 el citroensap
  • optioneel amandelschaafsel als topping

Zweeds bananenbrood
Bereidingswijze:

Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden (hete lucht). Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Breek de eieren boven een beslagkom en breek de banaan in stukjes. Pureer dan de eieren met de bananen en dadels (in Zweden heb ik (nog) geen keukenmachine dus doe ik dat met de staafmixer). Voeg vervolgens havermeel, kokosrasp, kardemom, bakingsoda en een snufje zout toe. Mix het allemaal goed door elkaar tot een egaal beslag. Giet er dan de citroensap bij en spatel voorzichtig de bessen en frambozen door het beslag.

Verdeel het beslag over de bakvorm en bestrooi eventueel met de amandelschaafsel.

Bak het bananenbrood met bessen in 30 minuten goudbruin en gaar.

Bananenbrood met bessen uit Zweden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.