Alweer een recept voor bananenbrood? Ja, ik ben volop aan het experimenteren en met regelmatig overrijpe bananen op de fruitschaal bak ik er lustig op los. Deze keer een bananenbrood met cranberry’s en noten. Ik gebruikte semi gedroogde cranberry’s gezoet met appelsap en dat geeft het bananenbrood een heerlijk fris zoet-zuurtje.
Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden (hetelucht).
Pel dan de bananen en doe die in een kom samen met de eieren, honing en de melk.
Mix het geheel tot een glad en luchtig mengsel.
Meng in een andere kom de bloem/meel met kaneel, vanillepoeder, (wijnsteen)bakpoeder en een snuf zout door elkaar. Voeg dan de droge ingrediënten bij het banaanmengsel en mix even goed door tot een egaal beslag.
Voeg ten slotte de noten en de cranberry’s toe aan het beslag en meng die er doorheen met een spatel of een lepel (niet meer mixen).
Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort vervolgens het beslag in de vorm.
Bak het bananenbrood in 60 minuten gaar.
Lauwwarm ook heel lekker!
* Door speltmeel te zeven, blijven de zemelen en kiemen achter en ontstaat speltbloem. Door het gebruik van bloem krijg je meer een bananencake en door het gebruik van meel krijg je meer een broodstructuur. Vanuit voedingswaarde gekeken kun je het beste meel gebruiken waarin nog alle voedingsstoffen zitten. Niet alleen meer bouwstoffen maar ook vezels voor je darmen.