Bananenbrood met pruimen (glutenvrij)

bananenbrood met pruimen (glutenvrij)

Mijn lief en ik wandelen regelmatig met de hond door de wijk. Er is altijd wel wat te zien. Een ijsvogel bij het water, bijzondere bloemen bij iemand in de tuin of… een pruimenboom vol rijpe vruchten in het park. Toen ik dat ontdekte werd ik natuurlijk enthousiast. Tot mijn grote verbazing plukt niemand deze heerlijke pruimen. Een aantal lagen al te rotten in het gras. Lief had een pet op dus die gebruikte we al bakje. Altijd handig. Deze pruimentaart is hier thuis favoriet maar ik wilde ook eens iets anders proberen. Bananenbrood met pruimen (glutenvrij). Nootachtig, smeuïg en volop vezels. Deze cakejes zijn trouwens ook lekker.

Bananenbrood met pruimen (glutenvrij)
Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1/2 tl kardemom
  • 1 el appelciderazijn
  • 6 pruimen
  • 1 tl bakingsoda
  • snuf zout
  • optioneel handje amandelsnippers

Bananenbrood met wildpluk pruimen
bereidingswijze:

Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden (hetelucht) en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Ontvel en ontpit dan 4 pruimen en snijd deze in kleine blokjes (samen weegt dit ongeveer 125 gram). Doe dan de bananen met de eieren, vanille essence en abrikozen in de mengkom van de keukenmachine of blender. Meng het tot een egaal en schuimig geheel. Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en roer even om. Giet het bananenmengsel bij het meelmengsel en spatel dit door elkaar totdat het een egaal beslag is ontstaan. Voeg dan de appelciderazijn en de pruimenblokjes toe en meng dit er voorzichtig door.

Snijd de overige twee pruimen door, verwijder de pit en verdeel de halve pruimen over de cake. Bestrooi tenslotte met de amandelsnippers. Bak het bananenbrood met pruimen in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Controleer de gaarheid door in de cake te prikken, wanneer de prikker er ´droog´ uit komt is het bananenbrood gaar.

Laat helemaal afkoelen voordat je de cake aansnijdt. Yummmm!

Bananenbrood met pruimen (glutenvrij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.