(Bio)logische boodschappen doen bij Hofweb

Trostomaten, graffiti aubergine, groene en witte asperges, rucola, bosui, peterselie, Bataviasla, rabarber. Een paar dagen geleden nog aan de plant of op het land, nu bij mij in de keuken. En dit is nog maar een kleine greep uit het assortiment.

(Bio)logische boodschappen doen bij  Hofweb

Ik heb mijn boodschappen opgehaald en bewonder de oogst. Toen ik benaderd werd door Hofweb of ik wilde samenwerken waarschuwde ik voor mijn kritische houding. Maar met een blik op al het lekkers, dat ik zelf mocht kiezen, weet ik al dat dit een fijne samenwerking is.


Er zijn namelijk van die dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen en verse groenten en fruit horen daar zeker bij. Vooral omdat ik weet dat deze heerlijkheden van biologische of biologisch dynamische boeren afkomstig zijn. Deze bioboeren kenmerken zich door met respect voor mens, dier en natuur te telen. Het is een kwestie van geduld, betrokkenheid en liefde. Geen kunstmest waardoor planten explosief groeien, geen chemicaliën om insecten te weren, geen genetische manipulatie om de oogst te vergroten. Het resultaat: groenten en fruit dat langzamer groeit en beschermende stoffen aanmaakt. Daardoor heeft het meer smaak en bevat het meer beschermende stoffen voor ons mensen (en is het beter voor onze totale leefomgeving).

 

Super makkelijk online

Boodschappen doen bij Hofweb is super makkelijk, je doet het gewoon online. Het assortiment is enorm. Van verse groenten, kaas, vlees, zuivel en brood tot kruidenierswaren, huishoudelijke- en drogisterijartikelen. Je kunt kiezen voor groenten en fruit direct van de boer, uit de buurt, uit Europa of uit de rest van de wereld. Je besteld, je kiest of je je boodschappen bezorgd wilt hebben of dat je ze op wilt halen. Ik koos voor ophalen omdat ik niet thuis zou zijn en omdat het bezorgkosten scheelt.
Na het bestellen komt er een mail van Hofweb wanneer het moment van ophalen of afleveren is en als je bestelling geleverd is krijg je een mail of alles naar wens is. Daarna krijg je pas een factuur. Makkelijker kan bijna niet.

Direct van de boer

Mijn favorieten producten komen direct van de boer uit buurt. Al kan de oorsprong van een gewas soms wel ver weg liggen. Zo bestelde ik bijvoorbeeld Komatsuna oftewel mosterdspinazie. Deze groente komt oorspronkelijk uit Azië maar wordt nu in Friesland verbouwd. Lekker dichtbij.

Of van verder weg

Toch kon ik het niet laten om ook artisjokken (mijn lievelingsgroente), perziken en fluweelzachte abrikozen uit Europa te bestellen. Helaas waren de nectarines niet leverbaar maar daar kreeg ik dan extra perziken voor in de plaats.

Buiten nog meer heerlijke groenten zoals paprika’s, spinazie, prei, soeptomaten, zoete trostomaten en gekleurde tomaatjes (waar je heel simpel een fantastische tomatensalade mee maakt) bestelde ik ook kruidenierswaren. Desembrood van bakkerij Zonnelied, rauwe yoghurt van Raw Power, Gigli spelt pasta en naakte haver van Hollandse bodem. Om mijn bestelling absoluut compleet te maken bestelde ik ook een paar krommekommers. Komkommers die niet aan de standaard voldoen en die in de reguliere landbouw afgekeurd en meestal weggegooid worden. Te bizar want er is helemaal niets mis met deze kromme jongens.

Een feestje door de aandacht

Mijn bestelling was een feestje, mede doordat ik me als klant  gewaardeerd voel door de persoonlijke aandacht in de mail. En ook door het welkomstgeschenk dat ik vond ter ere van mijn eerste bestelling. Maar het allerbelangrijkste is toch dat het echt vers en lekker is. Er is aandacht voor klant, product en omgeving en dat proef je.

(een echte Hofwebsalade met Bataviasla, alles van bosbietjes, krommekommers en bosuitjes)

Kijk hier een filmpje over de Hofwebwinkel

Bestellen kan hier 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.