Bloemkoolcouscous met courgette

Had ik al verteld dat ik een keukenmachine heb gehad voor mijn verjaardag vorige maand? Echt super blij met mijn Magi Mix, zoveel dingen gaan zoveel makkelijker, dadels hakken, bevroren bananen tot ijs malen en bloemkoolcouscous maken. Bloemkool eet ik meestal geroosterd of verwerkt in een curry maar op deze wijze als couscous is het ook heerlijk en weer eens iets heel anders.
Bloemkool kort koken (of roosteren) heeft tot voordeel dat de smaak behouden blijft maar ook dat er veel voedingsstoffen behouden blijven. Zo bevat bloemkool veel vitamine C en is het ook goed voor je botten omdat het calcium bevat. Deze calcium kan goed worden opgenomen door je lijf omdat bloemkool ook de stoffen bevat die ervoor zorgen dat de calcium opgenomen kan worden. Handig en gezond kooltje dus.

Ingrediënten voor bloemkoolcouscous met courgette (4 personen):

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 5 semi gedroogde (ongezwavelde) abrikozen
  • tl kurkuma
  • tl korianderpoeder
  • zwarte peper
  • zout
  • stukje feta
  • olijfolie of kokosolie
  • verse peterselie
  • verse koriander
  • beetje citroensap
  • zonnenbloempitten en pompoenpitten

Bereiding van de bloemkoolcouscous met courgette:

Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze met behulp van een keukenmachine (of blender) fijn.
Pel het teentje knoflook en snijd het heel fijn.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan.
Fruit de knoflook en voeg dan de bloemkool toe. Bak kort op hoog vuur.
Laat even afkoelen en doe de bloemkoolcouscous dan in een schaal.
Sprenkel er een beetje citroensap overheen en schep luchtig door.

Rooster in een droge koekenpan de zonnebloem- en pompoenpitten.

Pel de ui en snipper deze. Snijd de courgette in klein blokjes.
Verwarm weer een beetje olie in de koekenpan en fruit de ui.
Voeg dan na een paar minuten de courgette toe.
Schep de korianderpoeder, kurkuma en zwarte peper door het mengsel.
Snijd de abrikozen fijn en warm ze even door.
Het is de bedoeling dat de courgette ‘bite’ houdt dus verwarm het niet te lang.
Hak de peterselie en koriander.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Schep het warme groente mengsel door de bloemkoolcouscous.
Voeg de verse kruiden en feta toe en schep nog even om.
Bestrooi het geheel met de pitten.

Lekker als hoofdgerecht met een groene salade erbij.

Bloemkoolcouscous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.