Ze lijken qua uiterlijk op pannenkoeken maar zo smaken ze niet, deze boekweitwraps. ‘Vroeger’ kocht ik regelmatig kant en klare wraps, van tarwebloem gemaakt. Nog niet zo lang geleden vond ik in de biologische supermarkt volkoren wraps met een smaakje maar die waren behoorlijk aan de prijs. Veel voordeliger en lekkerder maak je ze super eenvoudig zelf. Je voegt aan het basis mengsel zelf de kruiden en specerijen toe waar je op dat moment zin in hebt. Je kunt ze warm en koud vullen met van alles en ze dan eten als lunch in plaats van brood, gebruiken als tortilla of er een tortillataart van maken (dat deed ik deze keer). Als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt ben je verkocht!
Doe het meel in een mengkom met een snuf zout en voeg het water toe. Meng met een garde totdat er een egaal beslag is ontstaan. Voeg dan alle overige ingrediënten toe. Dit kun je natuurlijk naar smaak doen maar deze keer gebruikte ik de bovenstaande smaakmakers. Roer nog even goed door.
Verhit een lepel kokosolie in een koekenpan en laat goed heet worden. Schep een soeplepel beslag in de pan, verdeel gelijkmatig in de pan en bak het net als een pannenkoek. Als de bovenkant droog is kun je de wrap omdraaien. Hoe langer je de wrap bakt hoe knapperiger deze wordt (en hoe minder ‘buigzaam’).
Bak tot het beslag op is. Je kunt ze nu direct gebruiken of laten afkoelen en dan beleggen.
Zoals ik al schreef maakte ik er een tortillataart van. Ik maak dan een mengsel van uien,knoflook, paprika, tomaat en diverse soorten peulvruchten. In een springvorm bouw ik de taart op door een wrap op de bodem te leggen, deze te besmeren met crème fraîche daarover een laagje bonenmengsel te verspreiden en dat weer te bedekken met een wrap. zo ga je door totdat alles op is. De bovenkant bestrooien met geraspte kaas en twintig minuten de oven in op 180 graden.
Springvorm losmaken en punten van snijden. Erg lekker! (maar niet zo fotogeniek;))