Soms zijn er van die recepten waar je echt helemaal gelukkig van wordt.
Dit is er één van.
Bounty’s, maar dan veel lekkerder (is mijn bescheiden mening). En je kunt zo ook nog eens met een goed gevoel eten omdat kokos en pure chocolade lekker en gezond voor je zijn. De gezondheidsvoordelen van kokos zijn omstreden maar ik geloof in het goede van kokos mits je varieert en het met mate eet. Dat geldt volgens mij voor alles. In pure chocolade zitten antioxidanten en stofjes waardoor je je gelukkiger gaat voelen. Kortom een combinatie van gezond en gelukkig. Wat wil je nog meer?
Neem het blik kokosmelk uit de koelkast en open het. De kokosmelk heeft zich gescheiden.
Lepel het harde van de kokosmelk uit het blik en doe dit in een kom.
Voeg daar de geraspte kokos aan toe en de honing.
Mix het geheel door elkaar met een handmixer. Het is belangrijk dat je een paar minuten flink mixt.
Voeg dan nog een paar eetlepels van de vloeibare ‘kokoswater’ uit het blikje toe.
Mix het geheel zo dat er een structuur ontstaat waar je voorzichtig balletjes van kunt maken.
Leg de balletjes op een schaal met bakpapier (de schaal moet in de koelkast passen).
Zet de balletjes vervolgens minimaal een half uur in de koelkast om hard te worden.
Breek de chocolade in stukken, doe het in een kom en verwarm die au-bain-marie.
Als de chocolade vloeibaar is haal je de kom uit het warme water.
Dompel de kokosballetjes in de chocolade, laat het overtollige chocolade eraf lopen en leg dan de balletjes opnieuw op bakpapier.Ik deed het met een lepel en een vork. Het is even een handigheidje… Bestrooi de balletjes eventueel met een beetje kokosrasp.
Zet ze vervolgens weer minimaal een half uur in de koelkast totdat de chocolade mooi hard is geworden.
*Mocht je 25 Bounty balletjes wat te veel vinden dan kan je het recept als volgt aanpassen:
Schep dan weer het bovenste deel van de kokosmelk af en volg alle stappen maar voeg geen extra ‘kokoswater’ toe behalve als je balletjes uit elkaar vallen omdat het te droog is.
Binnenkort ga ik ze weer maken! Echt te lekker.
.
**Uiteraard kan je ook kiezen voor melkchocolade maar dat is natuurlijk iets minder gezond
(ik maakte er een paar voor mijn kinderen die maar moeilijk aan puur kunnen wennen…)
**De meeste biologische chocoladerepen zijn gezoet met rietsuiker maar er bestaan ook repen die gezoet zijn met kokosbloesemsuiker (Vivandi 92%) of stevia (geen ervaring mee).