Tapenade wordt van oorsprong bereid uit olijven en kappertjes. Dit is een variant gemaakt van piepklein gehakte champignons. Een heerlijk smeerseltje voor op een stokbroodje of toastje. De voedingswaarde van champignons zijn bijzonder hoog. De champignon bevat talrijke B-vitamines en mineralen. Ze zijn goed voor je immuunsysteem, bevatten antioxidanten en werken ontstekingsremmend.
Pel de sjalot en knoflook en snipper deze fijn.
Verwarm de roomboter in een koekenpan.
Fruit de sjalot en knoflook glazig.
Hak de champignons heel fijn en voeg ze toe.
Rist de blaadjes van het takje tijm en voeg deze ook toe.
Bak het geheel op laag vuur ongeveer een minuut of tien.
Laat het vocht wat vrij komt van de champignons verdampen.
Hak de peterselie fijn.
Maak de champignontapenade op smaak met zout en peper en voeg de peterselie toe.
Warm nog even door en laat dan afkoelen.
Lauwwarm ook heel lekker!