Chia-havermoutpudding met warme kersen en granaatappel

Sommige ontbijtjes kun je ook makkelijk als toetje eten na een lichte maaltijd. Dit is zo’n voorbeeld. Zelf houd ik ervan om in de winter de dag te beginnen met iets warms. En dat kan van alles zijn, van een warm sneetje volkoren zuurdesembrood met roomboter en boerenkaas, een wrap met groenten en ei tot havermoutpap. En in het weekend maak ik graag pannenkoekjes. Van ‘overnight oats’ ben ik dan ook niet zo’n fan. Veel te koud in mijn buik zo ’s morgens vroeg. Maar dat kun je veranderen door er bijvoorbeeld warm fruit aan toe te voegen. Omdat er in de winter maar weinig variatie is in fruit gebruik ik dan ook wel eens fruit uit de vriezer. Zo ook voor deze chia-havermoutpudding met warme kersen en granaatappel.

Ingrediënten voor chia-havermoutpudding (3-4 porties):

  • 300 ml amandelmelk
  • 100 ml water
  • 6 eetlepels chiazaad
  • 4 eetlepels havermout
  • 12 eetlepels Griekse- of geiten yoghurt/ plantaardige yoghurt
  • 2 eetlepel (donkerblauwe) rozijnen
  • granaatappelpitjes
  • doosje kersen (diepvries)
  • wat pompoenpitten

Bereiding van de chia-havermoutpudding :

Dit is echt super makkelijk. Je doet namelijk de havermout bij het chiazaad en voegt daar het water en de amandelmelk aan toe. Tenslotte roer je er nog de rozijnen door en dan kan je het laten rusten. Gedurende dag als je het als toetje eet na een lichte maaltijd of gedurende de nacht als je het liever als ontbijt eet.Het is trouwens heel goed voor havermout om het te laten ‘weken’. Haver, en dus havermout, bevat, net zoals andere granen, fytinezuur. Dit zuur bindt zich aan de mineralen in je voeding, waardoor je lichaam deze niet kan opnemen. Door havermout te weken (of koken) wordt het fytinezuur afgebroken.
Laat ondertussen ook de kersen ontdooien als je diepvrieskersen gebruikt.

Nadat je het mengsel een paar uur hebt laten staan is er een pudding ontstaan. Verdeel de pudding over verschillende bakjes of potjes. Verwarm de ontdooide kersen in een pannetje. Doe er dan per potje vier lepels Griekse yoghurt op. Vervolgens verdeel je het fruit over de bakjes of potjes en tenslotte bestrooi je het geheel met wat pompoenpitten.

Feest toch?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.