Chocoladepudding met chiazaad

Chiazaad, vogelvoer of superfood? Toen dit zaadje Nederland veroverde als superfood probeerde ik het natuurlijk ook. Ik ben van nature nieuwsgierig en als het met voeding te maken heeft helemaal. De zaadjes strooide ik in mijn yoghurt en vervolgens veranderde dat in een soort  behangplaksel… Ik was niet echt enthousiast. Totdat ik laatst opnieuw een zak biologische chiazaadjes kocht, witte deze keer. Chiazaad is namelijk wel heel erg gezond (vooral voor vrouwen boven de 40 ;)). Het bevat onder andere magnesium, omega 3 vetzuren, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en volop vezels. Geweekte chiazaadjes worden een beetje geleiachtig, in je maag zorgt deze gelei ervoor dat je bloedsuikerspiegel beter in balans blijft.

Genoeg redenen om wat te gaan experimenteren met dit gezonde zaadje. Toen ik een recept tegenkwam van chocoladepudding met chiazaad heb ik dat een beetje aangepast en er vervolgens echt een heerlijk toetje van gemaakt. Je moet de pudding wel de tijd geven, dus ’s morgens maken en ’s avond eten of andersom… I believe in chocolate for breakfast…

Ingrediënten voor de chocoladepudding met chiazaad voor 4 personen:

  • 400 ml kokosmelk (blikje)
  • 100 ml plantaardige melk (ik gebruikte ‘dunne’ kokosmelk)
  • 4 eetlepels chiazaad
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • wat kokoschips als garnering (optioneel)
  • banaan (of ander fruit maar ik vind banaan en chocolade een heerlijke combi)

Bereiding van de chocoladepudding met chiazaad:

Doe de kokosmelk in een kom en klop luchtig op met de mixer.
Voeg dan de melk, ahornsiroop en chiazaad toe en mix weer door.
Doe dan de cacaopoeder erbij en mix erdoorheen totdat het een egaal geheel is.
Giet het mengsel in vier glazen (of kommetjes), dek af met folie en zet in de koelkast.
Het chiazaad zorgt voor de binding, na een paar uur is het geheel pudding.
Ik maakte het ’s morgens zodat je ’s avonds een lekker toetje hebt.
Garneer de pudding met wat kokoschips en plakjes banaan (of ander fruit naar keuze, peer is ook een heerlijk combi met chocolade vind ik zelf).

Chocoladepudding met chiazaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.