Eerder deelde ik al het recept voor gezonde chocolademousse waarbij avocado een grote rol speelt, nu maakte ik een chocoladetaart met avocado. Avocado’s bevatten verschillende vitamines, mineralen en gezonde (omega 9) vetten. Goed om te weten is dat avocado’s ook vitamine D bevatten. In de winter kunnen we wel wat extra van deze vitamines gebruiken want de grootst leverancier van vitamine D is de zon en die zien we nu maar weinig. Verder bevat deze taart nog meer gezonde ingrediënten als noten, dadels en cacao. Het fijne van deze taart is ook dat je er niet eens een oven voor nodig hebt (en dat hij heel lekker is).
Voor de bodem:
Voor de topping:
Doe eerst alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine (of blender) en maal het tot een fijn kruimelig geheel. Bekleed dan de bodem van een springvorm (doorsneden 18 cm) met bakpapier en vet de rand in met een beetje kokosolie. Stort vervolgens het notenkruim in de springvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem en duw goed aan met de bolle kant van een eetlepel. Zet weg in de koelkast.
Schil de avocado’s en verwijder de pit. Pel de banaan. Snijdt de dadels klein. Doe de avocado, banaan, dadels, cacao, rijststroop en vanillepoeder in de keukenmachine (of blender) en meng tot een egale massa.
Mocht je niet van banaan houden dan kan je ook een extra avocado toevoegen en wat extra dadels.
Haal de taartbodem uit de koelkast en stort de topping erop. Strijk de bovenkant glad met een spatel en laat de taart ongeveer twee uur rusten in de koelkast. Bestrooi eventueel met granaatappelpitjes.
Dit recept ontwikkelde ik voor Rio Rosa Mosqueta
2 Comments
Super leuk om te lezen Marjan! Dank je wel!
Lekker taartje, mousse-achtige vulling. Zelfs mijn kritische partner vond het lekker. Aanrader, ook als comfortfood.