Super lekkere chocoladetaart met enkel natuurlijke suikers en gezonde ingrediënten. Er zit zelfs groente verstopt in deze taart namelijk courgette! En daar proef je helemaal niets van, het maakt de taart juist lekker smeuïg. Afgelopen weekend bakte ik deze taart voor de tweede keer als verjaardagstaart en hij viel ook bij vrienden en familie erg in de smaak.
Chocoladetaart zonder suiker , met courgette en glutenvrij.
Als ik in mijn recepten aangeef dat iets ‘zonder suiker’ is bedoel ik daarmee dat het recept geen geraffineerde suiker bevat. Geen witte suiker. In dit recept zit een flinke hoeveelheid dadels, dat is wel zoet en dus laat het je bloedsuiker stijgen. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de dadels te vervangen door gedroogde abrikozen, die hebben een minder effect op je bloedglucose. Of er minder van te gebruiken natuurlijk.
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte)
Doe de dadels in een schaaltje en giet er heet water overheen.
Laat ze een kwartiertje weken.
Rasp ondertussen de halve courgette.
Smelt de roomboter op laag vuur.
Doe de eieren in een kom.
Snijd de dadels klein en doe ze bij de eieren.
Mix het met een staafmixer tot een gladde substantie, voeg geleidelijk de gesmolten roomboter toe en blijf het mengen.
Meng het amandelmeel met zout, de bakpoeder en cacao.
Doe dit dan bij het dadelmengsel en mix het met een mixer kort door elkaar.
Voeg de courgette (en eventueel de grof gehakte noten) toe en mix zeer kort door het beslag.
Vet een springvorm van 18 cm doorsnede in met kokosolie.
Stort het beslag in de vorm en zet voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Test of de taart gaar is door er een houten satéprikker in te steken, als deze er droog uitkomt is de taart gaar.
Als de taart is afgekoeld garneer je de traktatie met frambozen en/of aardbeien.
(op de foto zie je ook nog wat kokoschips en een blaadje munt ter garnering)
Feestje om te zien en om op te eten!