Courgette, we kunnen er geen genoeg van krijgen want de moestuin blijft dankbaar geven. Soms kijk je even niet en dan blijkt er een courgette behoorlijk uit de kluiten gegroeid te zijn. Deze grote courgettes zijn wat minder smaakvol maar wel super geschikt om heerlijke soep van te maken. Eerder deelde ik al een basis recept voor courgettesoep, deze keer maak ik daar een variatie op met tomaat: ‘courgette-tomatensoep Italiaanse stijl’. Verrassend anders!
Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Snijd de courgette in blokjes.
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, knoflook, chilivlokken/rode peper en de tomatenpuree.
Wanneer de ui en knoflook glazig zijn voeg je de courgette toe. Laat het geheel zachtjes bakken.
Ontvel de tomaten door ze kruislings in te kepen aan de onderkant en ze even onder te dompelen in kokend water. Ze overgieten met kokend water uit de waterkoker kan ook. Hierdoor laat het velletje los van het vruchtvlees. Haal de velletjes van de tomaten en snijd de tomaten in vieren. Verwijder ook de zaadjes.
Voeg na ongeveer een kwartier de tomaat, bouillon en de Italiaanse kruiden toe aan het courgettemengsel.
Laat het geheel nog even doorkoken totdat de courgette gaar is (dit is afhankelijk van hoe groot je de blokjes courgettes hebt gesneden). Vervolgens pureer je de soep met een staafmixer terwijl je wat verse basilicum toevoegt (naar smaak). Als je houdt van een wat gevuldere soep kun je nu ook een handje kleine pasta toevoegen en de soep nog een paar minuten laten koken totdat de pasta gaar is.
Voeg dan op het laatst fijngesneden basilicum toe, als je basilicum kookt gaat veel van de smaak verloren.
Maak de soep op smaak met zout en peper en garneer met een scheutje room en wat basilicum.
3 Comments
Fijn om te lezen en dank voor het compliment Dick 🙂
Een heerlijke soep. heb er iets teveel zwarte peper in gedaan. Nog wel goed eetbaar. Onder de indruk van persoonlijke ontwikkeling Myrthe. Respect.
Dat ga ik doen, lijkt me heerlijk.