Daslook hapje met cottage cheese

Het is weer lente, mijn meest favoriete seizoen. In een paar dagen tijd heeft alles een frisgroene waas. Ik loop heel vaak hetzelfde rondje met de hond en in de lente is er dan iedere dag iets nieuws te ontdekken. Vorig jaar ontdekte ik tijdens dit rondje een plek waar wilde daslook groeit. Ik plukte van de week een paar blaadjes, met beleid, want daslook is in Nederland beschermd en het is dan ook van belang dat je geen hele pollen plukt of alle bloemen. De plant moet zich staande weten te houden en zich kunnen vermeerderen. Thuisgekomen maakte ik er dit pittige daslook hapje met cottage cheese (of hüttenkäse) van. Ik vond ook de eerste paardenbloem, de blaadjes gebruikte ik als decoratie.

Super simpel en echt bijzonder van smaak omdat daslook een pittige look smaak heeft.
Het heeft wat weg van knoflook en ui maar dan subtiel anders. Eerder maakte ik van gekochte daslook deze soep, ook heel lekker.

Ingrediënten van het daslook hapje met cottage cheese:

  • paar blaadjes daslook
  • bakje cottage cheese
  • zout en peper
  • eventueel wat paardebloemblaadjes

Bereiding van het daslook hapje met cottage cheese:

Was de daslook voorzichtig en dep goed droog. Snijd dan het steeltje ervan af en snijd dit fijn.
Leg de blaadjes op een bord en bestrijk ze met een lepel cottage cheese, strooi hierover het groen van de steel en vermaal er wat peper en zout overheen. Rol de blaadjes dan voorzichtig op. Als je wilt kun je de rolletjes nog bestrooien met wat gele paardenbloemblaadjes. Deze blaadjes hebben een subtiele zoete smaak, zijn gezond  en staan vooral heel voorjaarsachtig!

daslook hapje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.