Dikkertjes van boekweit (glutenvrij)

Drie-in-de-pan of dikkertjes, zo worden deze ‘ouderwetse’ pannenkoekjes ook wel genoemd.
Dit is een gezonde variatie van de klassieker. Bij ons zijn pannenkoekjes favoriet op zondag. Je kunt eindeloos variëren met het meel dat je ervoor gebruikt (boekweit, volkorentarwe, amandelmeel of havermout) en met de vloeistof die je toevoegt (plantaardige melk, karnemelk, yoghurt of alleen water).
Deze keer maakte ik dus dikkertjes van boekweit, pannenkoekjes met appel en rozijnen, lekker en voedzaam.

Ingrediënten voor dikkertjes van boekweit (12 stuks):

  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 180 ml amandelmelk
  • 1 tl (wijnsteen) bakpoeder
  • 2 appels
  • handje rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • snufje vanillepoeder
  • kokosolie om in te bakken
  • snufje zout

Bereiding van de dikkertjes van boekweit:

Schil en rasp een appel en ontdoe de andere appel van zijn klokhuis. Snijd daar schijfjes van (je kunt de schil laten zitten als je een biologisch appel gebruikt.
Doe het meel in een kom, voeg het ei toe en de melk en mix het geheel door elkaar zodat er een klontvrij, glad beslag ontstaat. Voeg de kaneel,vanillepoeder, geraspte appel, rozijnen, bakpoeder en het zout toe.
Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan.
Verdeel drie lepels beslag over de koekenpan (zodat je steeds drie pannenkoekjes bakt).

Bak in een andere koekenpan de plakjes appel in wat kokosolie.

Serveer de dikkertjes met de warme appel en eventueel wat ahornsiroop.

Dikkertjes van boekweit met appel en rozijnen glutenvrij

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.