Van de week schreef ik al een post over de courgetteoogst. Ik maakt er jam van en soep. Door de neutrale smaak van courgette kun je eindeloos variëren ik heb daarom een vast basissoep recept waarbij ik iedere keer een ander smaakje toevoeg zodat het toch steeds weer een andere soep wordt. Deze eenvoudige courgettesoep is een basissoep kun je ook makkelijk invriezen zodat je altijd iets achter de hand hebt op dagen waarop je geen zin, tijd of gelegenheid heb om ‘echt’ te koken.
Snijd de uiteindes van de courgettes en snijd ze vervolgens in plakjes.
Pel de ui en knoflook en snijd in stukjes.
Verwarm de roomboter in een pan met dikke bodem.
Fruit hierin de ui en knoflook op een matig vuur, laat ze niet kleuren.
Voeg de courgette toe en laat het geheel zachtjes stoven voor een kwartiertje.
Giet de bouillon erbij en kook het geheel door totdat de courgette helemaal zacht is.
Pureer het geheel met een staafmixer en maak op smaak met zout,peper en citroensap.
Klaar is je basis!
Wil je de soep direct eten voeg dan wat provinciaalse kruiden, room en geroosterde amandelsnippers toe voor net dat beetje extra’s. Deze ingrediënten voeg je niet toe als je de soep gaat invriezen.