Eenvoudige courgettesoep, de simpele basis

Van de week schreef ik al een post over de courgetteoogst. Ik maakt er jam van en soep. Door de neutrale smaak van courgette kun je eindeloos variëren ik heb daarom een vast basissoep recept  waarbij ik iedere keer een ander smaakje toevoeg zodat het toch steeds weer een andere soep wordt. Deze eenvoudige courgettesoep is een basissoep kun je ook makkelijk invriezen zodat je altijd iets achter de hand hebt op dagen waarop je geen zin, tijd of gelegenheid heb om ‘echt’ te koken.

Ingrediënten voor eenvoudige courgettesoep (ruim een liter):

  • drie courgettes
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • scheutje citroensap
  • zout en peper naar smaak
  • eetlepel roomboter
  • optioneel een scheutje room,geroosterde amandelsnippers en provinciaalse kruiden

Bereiding van de eenvoudige courgettesoep:

Snijd de uiteindes van de courgettes en snijd ze vervolgens in plakjes.
Pel de ui en knoflook en snijd in stukjes.
Verwarm de roomboter in een pan met dikke bodem.
Fruit hierin de ui en knoflook op een matig vuur, laat ze niet kleuren.
Voeg de courgette toe en laat het geheel zachtjes stoven voor een kwartiertje.
Giet de bouillon erbij en kook het geheel door totdat de courgette helemaal zacht is.
Pureer het geheel met een staafmixer en maak op smaak met zout,peper en citroensap.

Klaar is je basis!
Wil je de soep direct eten voeg dan wat provinciaalse kruiden, room en geroosterde amandelsnippers toe voor net dat beetje extra’s. Deze ingrediënten voeg je niet toe als je de soep gaat invriezen.

courgettesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.