Frisse energierepen met citroen, cashew en kokos

Manlief is op expeditie naar Finland. Hij is samen met een vriend een droom aan het waarmaken. Die droom heeft te maken met kou, sneeuw, husky’s, buiten slapen onder de sterrenhemel en het Noorderlicht zien. Ieder dag worden er flink wat kilometers gemaakt.  Aan alles is gedacht, lichtjes, sneeuwscheppen, warme kleding, EHBO trommel en ‘nood’ rantsoen. Frisse energierepen met citroen, cashew en kokos maakte ik, op verzoek, speciaal voor deze expeditie.

Ik maakte ook nog een andere soort met pistachenoten, krenten en cranberry’s. Die verdwenen trouwens hier thuis ook als sneeuw voor de zon…

Frisse energierepen met citroen, cashew en kokos
Ingrediënten voor 10-12 repen:

  • 50 gram zonnebloempitten
  • 100 gram (rauwe) cashewnoten
  • 50 ml citroensap
  • 14 dadels
  • 50 gram kokos
  • handje granola (of havervlokken)

Frisse energierepen met citroen, cashew en kokos
Bereiding:

Dit is echt een fluitje van een cent als je een keukenmachine of blender hebt. Je doet namelijk alle ingrediënten, behalve de granola in de mengkom en je draait er een plakkerig mengsel van.

Vervolgens leg je op de bodem van een cakeblik een stukje bakpapier. (Je kunt dit makkelijk uittekenen op het papier en dan uitknippen). Dan doe je het plakkerige mengsel in het bakblik en je verspreid het gelijkmatig over de bodem van de vorm. Dit kan met behulp van je handen of je kunt de achterkant van een lepel gebruiken. Ik doe het het liefst met de hand, dat plakt het minst. Zet de vorm in de koelkast voor een paar uur zodat het geheel steviger wordt.

Als de vorm een paar uur heeft gekoeld dan haal je hem uit de koelkast en maakt de randjes los met een mesje. Stort vervolgens de grote reep. Doe dit in 1x zodat de reep niet kan breken. Dan snijd je de reep in kleinere reepjes of blokjes. Ten slotte bestrooi je beide kanten met een beetje (zelfgemaakte) granola of havervlokken (of zonnebloempitten, kokos of wat je zelf bedenkt). Bewaar de repen koel dan zijn ze het langst houdbaar en blijven ze stevig.

Voor de presentatie en het vasthouden kun je ook een reepje bakpapier om de repen vouwen en eventueel vastzetten met een touwtje.

Super makkelijk en een stuk voordeliger en gezonder dan de repen die je in de winkel kunt kopen! Wil je nou geen repen maken dan kun je er natuurlijk ook bliss balls van maken zoals deze of deze .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.