Soms heb je gewoon zin een een powersnack. Geen luchtig bros koekje maar een stevig tussendoortje. Deze fruitkoekjes of eigenlijk fruitvierkantjes met kokos en noten vallen onder deze categorie. Vol vezels en voedingsstoffen en toch een lekker zoet tussendoortje. Ik maakte er vierkantjes van omdat je de koek makkelijk kunt snijden als deze nog niet helemaal is afgekoeld. En met het oog op het feit dat de scholen weer beginnen, zo passen ze ook makkelijk in een (brood)trommeltje.
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)
Doe het gedroogde fruit samen met de dadels is een kom en overgiet het met heet water. Laat het ongeveer 5 minuten wellen. Doe het daarna in een vergiet en laat het goed uitlekken.
Rooster de noten in een droge koekenpan.
Schil en rasp de appel.
Maal de havermout tot meel in de keukenmachine.
Voeg de kokosrasp, appel, diksap, olie, het sesamzaad en zout toe en meng het geheel in de keukenmachine tot een soort van plakkerig ‘deeg’.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en druk het fruitdeeg gelijkmatig uit.
Bak deze koek in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Laat de koek een beetje afkoelen en snijd er dan blokjes van met behulp van een pizzasnijder.
Klaar zijn je fruitkoekjes of fruitvierkantjes. Lekker voor de stevige trek tussendoor.