In september mocht ik weer koken in Frankrijk. Samen met Ton maakten we de lekkerste gerechten. Het is zo fijn om te koken voor een groep die er zo zichtbaar van geniet. Ik maakte onder andere een geroosterde bloemkoolsalade met granaatappel gebaseerd op het recept van Ottolenghi.
Het knapperige pittige van de bloemkool combineert heerlijk met het zoete van de granaatappel.
Thuisgekomen gaf ik daar mijn eigen twist aan (het is soms maar net wat ik in mijn koelkast en kruidenla vind ;)). Mijn variatie werd erg goed ontvangen aan tafel. Vandaar dat ik het ook hier deel.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onder warmte). Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een kom. Voeg twee eetlepels olijfolie, peper en zout toe en schud de bloemkool om. Verspreid de roosjes vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de plaat in de oven en rooster de bloemkool 20-30 minuten.
Maak ondertussen de granaatappel schoon. Rooster de pitten in een droge koekenpan.
Rooster vervolgens de pistachenoten even in een droge koekenpan. Hak de noten grof.
Maak een dressing van de appelcider azijn, de honing, de kaneel en de komijn. Hak de peterselie.
Als de bloemkool er mooi geroosterd uitziet en een bite heeft haal je de bloemkool uit de oven. Doe dan de geroosterde roosjes opnieuw in de schaal. Schenk de dressing erover en schud de bloemkool om.
Leg de bloemkool op een schaal, strooi er de granaatappel, pitten, noten en peterselie over.
Maak eventueel op smaak met peper en zout.
Heerlijk bijgerecht !