Geroosterde paprikasoep met pastinaak

Geroosterde paprika’s zijn een heerlijke smaakmaker in heel veel gerechten. Door het roosteren worden veel groentes zoeter, dat heeft te maken met het karamelliseren van de natuurlijke suikers. Denk bijvoorbeeld aan uien en wortelen maar ook bietjes en pompoen. Geroosterde paprikasoep met pastinaak is hierdoor een soep met een diepe en lichtzoete smaak.
Het recept is voor vier kommetjes en bedoeld als voor- of lunchgerecht.

Ingrediënten voor de geroosterde paprikasoep met pastinaak:

  • 2 1/2  rode paprika
  • 1 pastinaak
  • 1 takje rozemarijn
  • scheutje olijfolie
  • 1 (rode) ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl geroosterde paprikapoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 el appelcider azijn
  • zout en peper

Bereiding van de geroosterde paprikasoep met pastinaak:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika’s doormidden. Ontdoe ze van zaadlijsten en leg ze met de bolle kant in een ovenschaal of op een bakplaat. Rooster ze in 20-25 minuten totdat ze zwart geblakerd zijn. Haal ze uit de oven en bedek ze met aluminiumfolie (dit zorgt ervoor dat je na het afkoelen de zwarte velletje er makkelijk af kunt halen).

Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes. Pel de ui en snipper deze.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui met de paprikapoeders en paar minuten op matig vuur. Voeg dan de pastinaak toe en bak deze een paar minuten mee. Schenk er dan de groentebouillon bij en laat de pastinaak een kwartiertje koken met de deksel op de pan.

Ontvel de paprika’s en snijd ze in grove stukken. Ris de naalden van het takje rozemarijn en snijd klein.

Controleer dan of de pastinaak gaar is door er even in te prikken.
Als dit het geval is voeg je de paprika en rozemarijn toe. Pureer het geheel met een staafmixer.
Voeg ten slotte de appelazijn toe en breng op smaak met peper (en eventueel wat zout).

 

geroosterde-paprikasoep-met-pastinaak

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.