Gezonde baksels, ik ben er gek op. Dit bananenbrood is echt heerlijk, het is eigenlijk meer een cake. Het bevat geen geraffineerde suikers. Ik heb zelf honing gebruikt maar je kunt ook voor kokosbloesemsuiker kiezen of het extra zoetje weglaten natuurlijk. Heerlijk bij een kopje thee als ontbijt of gewoon als lekker tussendoortje. Zoals bij al mijn recepten gebruik ik (zoveel mogelijk) biologische producten. De biologische chocolade bevat geen geraffineerde suiker. (De meeste biologische chocolade bevat rietsuiker, de pure chocolade van Vivandi is gezoet met kokosbloesemsuiker.)
Verwarm de oven voor op 17o graden (met hete lucht).
Snij de dadels in kleine stukjes. Pureer ze vervolgens samen met de bananen met de staafmixer glad. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze door het mengsel. Spatel het amandelmeel en het bakpoeder er doorheen samen met het snufje zout. Hak vervolgens de noten en de chocolade en spatel deze ook door het beslag. Spatel als laatste de kokosrasp erdoorheen.
Vet een cakevorm in met kokosolie en stort het beslag in de vorm. Plaats in de oven voor ongeveer 45 minuten. Het brood (de cake) is gaar als je er een houten prikker in steekt die er schoon en droog uitkomt.
Dit recept is gebaseerd op een recept Uit Paulines Keuken