Je hebt hele snelle havermoutkoekjes en je hebt havermoutkoekjes die wat meer tijd kosten.
Deze havermouthartjes kosten wat meer tijd maar dan heb je ook wel hele lieve en gezonde koekjes.
Er staan al behoorlijk veel recepten voor koekjes of andere baksels met havermout in het lijstje van zoete baksels maar dat komt gewoon omdat havermoet ontzettend veelzijdig is. Zo kun je het koekje vinden wat jou het lekkerste lijkt.
Verwarm allereerst de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Als je hazelnoten gebruikt dan maal je die in een keukenmachine, blender of met de staafmixer fijn.
Meng in een kom de havermout, de granenvlokken en het hazelnotenmeel.
Klopt dan de eieren los en voeg die samen met wat ahornsiroop toe aan het meelmengsel.
Roer het geheel goed door.
Hak vervolgens de chocolade in kleine stukjes en voeg dit samen met de cranberry’s toe.
Meng het tot slot goed door.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en leg hier jouw hartvormpje op (of een andere koekvorm).
Schep hier ongeveer twee eetlepels van het mengsel in en druk dan goed aan.
Doe dit totdat het ‘deeg’ op is. Het ligt aan de grote van jouw vorm hoeveel koekjes je kunt maken.
Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.
Laat ze afkoelen op een rooster.