Havermoutwafels met appel en fruitsalade

Zondagmorgen is bij uitstek de gelegenheid om een nieuwe variatie uit te proberen van een ontbijtje. Zo bakte ik eerder wafels van pompoen en speltmeel. Deze keer experimenteerde ik met havermout. Super makkelijk. Dochterlief begon spontaan aan een fruitsalade omdat ze daar zin in had. Samen in de keuken bezig zijn vind ik heel gezellig en zij gelukkig ook. Niet veel later aten we havermoutwafels met appel en fruitsalade. Appel en fruitsalade staan apart omdat  er een appel verstopt zit in de wafels. Dat kun je ook doen met banaan.
We aten dit ontbijtje met z’n drieën (manlief was al gaan sporten).

Ingrediënten voor havermoutwafels met appel en fruitsalade:

Voor de havermoutwafels met appel:

  • een appel
  • 100 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 200 ml amandelmelk
  • theelepeltje wijnsteenbakpoeder
  • theelepel kaneel
  • een ei
  • theelepel kardemom
  • beetje kokosolie

Voor de fruitsalade:

  • appel
  • banaan
  • druiven
  • kiwi

Meng de havermeel met de amandelmelk en het ei. Schil en rasp de appel. Voeg deze toe aan het beslag samen met de kaneel en kardemom. Tenslotte een lepeltje wijnsteenbakpoeder toevoegen en het geheel nog even doorkloppen met de mixer of garde.

Verwarm het wafelijzer voor en vet deze in met de kokosolie. Schep dan het beslag in het wafelijzer (in mijn ijzer gaan twee juslepels) en bak de wafels in een minuut of 3 goudbruin en gaar. Herhaal dit totdat het beslag op is.

Voor de fruitsalade schil je de banaan en kiwi. De appel snijd je ongeschild in blokjes. De banaan in plakjes en de kiwi ook in blokjes. Druiven kun je halveren of er zo aan toevoegen. Je kunt natuurlijk allerlei soorten fruit gebruiken. Biologisch fruit uit het seizoen heeft de voorkeur maar midden in de winter is het aanbod beperkt.

Serveer de wafels met de fruitsalade en eventueel een lepeltje zelfgemaakte jam. De jam op de foto heb ik gemaakt van blauwe bessen (uit de diepvries), chiazaad en een lepeltje honing.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.