Indiase bruine bonensoep met kikkererwten

Na een flinke herfstwandeling is er niets zo lekker als een warme kop vullende soep. Deze Indiase bruine bonensoep met kikkererwten en tomaat is een heerlijke maaltijdsoep die je door en door verwarmd. En het fijne van deze soep is dat hij in tien minuten klaar is. Super snel en super voedzaam!
Het recept is voor vier grote kommen. Ik gebruikte voor dit recept enkel biologische producten en peulvruchten uit glas in plaats van uit blik omdat ingeblikte conserven vaak schadelijke stoffen bevatten.

Ingrediënten voor de Indiase bruine bonensoep met kikkererwten:

  • pot bruine bonen ( ongeveer 600 gram)
  • pot kikkererwten (ongeveer 300 gram)
  • 2 uien
  • 3 el Indiase curry pasta (ik gebruikte een pittige variant)
  • 3 tomaten
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk (of iets meer)
  • el kokosolie
  • handje verse koriander
  • eventueel wat zout en peper

Bereiding van de Indiase bruine bonensoep met kikkererwten:

Pel de ui en snipper deze. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hier in de ui. Als de ui glazig is voeg je de curry pasta toe en bak je dit nog een paar minuten mee. Spoel de bruine bonen en de kikkererwten af. Voeg de groentebouillon toe samen met de bonen en kikkererwten. Laat het geheel vijf minuten koken. Snijd de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
Voeg de kokosmelk en de tomatenblokjes toe aan de soep en verwarm het geheel nog even een minuut door. Maak op smaak met zout en peper en garneer de soep met koriander.

indiase-bruinebonensoep-close

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.