Na een flinke herfstwandeling is er niets zo lekker als een warme kop vullende soep. Deze Indiase bruine bonensoep met kikkererwten en tomaat is een heerlijke maaltijdsoep die je door en door verwarmd. En het fijne van deze soep is dat hij in tien minuten klaar is. Super snel en super voedzaam!
Het recept is voor vier grote kommen. Ik gebruikte voor dit recept enkel biologische producten en peulvruchten uit glas in plaats van uit blik omdat ingeblikte conserven vaak schadelijke stoffen bevatten.
Pel de ui en snipper deze. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hier in de ui. Als de ui glazig is voeg je de curry pasta toe en bak je dit nog een paar minuten mee. Spoel de bruine bonen en de kikkererwten af. Voeg de groentebouillon toe samen met de bonen en kikkererwten. Laat het geheel vijf minuten koken. Snijd de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
Voeg de kokosmelk en de tomatenblokjes toe aan de soep en verwarm het geheel nog even een minuut door. Maak op smaak met zout en peper en garneer de soep met koriander.