Er zijn heel veel verschillende soorten meel, ieder soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voedingswaarde. Van kikkererwten wordt ook meel gemaakt en bevat veel proteïne, is glutenvrij en zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Kikkererwten zijn vrij neutraal van smaak dus leent dit meel zich er uitstekend voor om smaakmakers aan toe te voegen zoals kruiden en specerijen. Ik maakte er deze kikkererwtenpannenkoekjes met zongedroogde tomaatjes van. In combinatie met een lekkere salade een gezonde en voedzame lunch.
Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.
Meng het meel met het water, roer er paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tomaatjes, peper, zout en citroensap doorheen. Voeg als laatste de bakingsoda toe. Laat het beslag even staan. Door de bakingsoda wordt het beslag dikker en luchtiger.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak kleine pannenkoekjes van het beslag (ongeveer 6 stuks) op matig vuur.
Serveer de pannenkoekjes met een salade van avocado en tomaat of een andere salade, net wat je lekker vindt.