Knolselderij-pastinaaksoep met peer en pecannoten

Nu het echt weer frisser wordt is het ook weer tijd voor soep met wintergroenten. Knolselderij in de soep is altijd lekker maar ik ben ook gek op knolselderijsalade, als groentebijgerecht of voor op een toastje. Het fijne van pastinaak en knolselderij is dat je ze best lang kunt bewaren. Al vind ik pastinaak zo vers uit de grond het smakelijkst. Ze kunnen wel tegen een beetje vorst dus zijn ze lang te oogsten. Knolselderij-pastinaaksoep met peer en pecannoten is een zachte, wat romige soep. Iets zoets doet het goed bij zowel pastinaak als knolselderij dus de peer past perfect.

Niet alleen een lekker soepje maar ook een mooi soepje vind je niet? En zo’n soepje bevat ook nog eens tal van vitamines en mineralen.

 

Knolselderij-pastinaaksoep met peer en pecannoten (4 flinke kommen)
Ingrediënten:

  • 500 gram knolselderij
  • 1 pastinaak
  • 2 kleine gele uien
  • 750 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • laurierblaadje
  • 1 stevige rijpe peer
  • handje pecannoten
  • wat vers gemalen peper naar smaak
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie

Knolselderij/pastinaaksoep met peer en pecannoten
Bereidingswijze:

Pel de uien en de knoflook en snijd deze in stukken. Schil de pastinaak en knolselderij en verdeel deze ook in stukken.  Verwarm dan een pan met dikke bodem en giet de olijfolie erin. Fruit vervolgens de ui en knoflook glazig. Doe er dan de pastinaak en knolselderij bij en bak het geheel nog even aan. Giet er dan de bouillon bij en voeg het laurierblaadje toe. Laat het geheel zo’n twintig minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Als de soep nog wat te dik is voeg je nog wat water toe. Maak de soep op smaak met wat peper.

Schil de peer en nijd deze in kleine blokjes. Hak de pecannoten grof en de peterselie fijn.

Schep de soep in vier kommen en garneer iedere kom met een kwart van de peer in blokjes, pecannoten en peterselie.

Knolselderij-pastinaaksoep met peer en pecannnoten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.