Koolrabicarpaccio met cantharellen

Koolrabicarpaccio met cantharellen

Hoe heerlijk is het als je paddenstoelen uit het bos kunt plukken. Hier in Zweden kun je niet alleen cantharellen vinden maar ook eekhoorntjesbrood (in het Zweeds Karl Johan). Verder groeien er ook nog volop bosbessen en lingonbessen (kleine veenbessen, ze smaken zoals cranberry) daar maak je bijvoorbeeld deze heerlijke pannenkoekjes mee. Maar goed over de cantharellen dus. Deze kreeg ik nu van onze lieve achternichtjes en ik wist direct wat ik er mee wilde maken. Koolrabicarpaccio met cantharellen. Koolrabi is misschien niet een groente die je vaak eet maar ik vind het echt een super groente.

Zowel rauw als door een stoofschotel is het een aanrader. Rauw vind ik denk ik nog wel het lekkerst. Ik maakte deze carpaccio ook tijdens de leefstijlweek van MMV. Omdat cantharellen moeilijk verkrijgbaar zijn in Nederland of erg duur kun je ook andere paddenstoelen gebruiken. We gebruikten in Limburg oesterzwammen. Maar met cantharellen vind ik deze carpaccio toch wel echt het lekkerst. Wij aten onderstaande recept met z´n tweeën maar als je het als een licht voorafje wilt serveren kun je het ook over vier bordjes verdelen.

Koolrabicarpaccio met cantharellen (2-4 p)
Ingrediënten:

  • 1 koolrabi
  • 2 el olijfolie
  • 50 gram cantharellen (of meer ;))
  • 1 tl roomboter
  • 2 el citroensap
  • 1 teen knoflook
  • klein handje geraspte harde schapenkaas
  • versgemalen zwarte peper en een snufje zout

Koolrabicarpaccio
Bereidingswijze:

Snijd de koolrabi in super dunne plakjes (met bijvoorbeeld een mandoline of de keukenmachine). Meng de plakjes met olijfolie en citroensap, wat versgemalen peper een een snufje zout. Zet even weg.

Warm een theelepel roomboter in een koekenpan en bak hierin de cantharellen met de uitgeperste knoflook.

Leg de plakjes koolrabi op (2-4) bordjes, verdeel de cantharellen er over en bestrooi met de kaas. Maak af met een draai versgemalen peper. Geniet ervan!

Koolrabicarpaccio met cantharellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.