Kruidkoek met pompoen (glutenvrij)

Kruidkoek met pompoen (glutenvrij)

Voor Hofweb mocht ik weer aan de slag met ´goed zoet´. Bakken zonder toegevoegde suikers. Daar draai ik mijn hand niet voor om. Wat mij betreft heb je geen bloem, suiker en boter nodig om een heerlijke traktatie te maken. Kruidkoek met pompoen (glutenvrij) is daar het bewijs van. Ook nog eens met groenten en vezels, wat wil je nog meer? Je kunt nog veel meer lekkers bakken met groenten. Pannenkoekjes met courgette bijvoorbeeld. Of muffins met boerenkool. En wat dacht je van zoete aardappel? Daar kun je ook pannenkoekjes van bakken. Of wafels met pompoen. Kortom, de keuze is reuze :).

Pompoen is nu nog volop verkrijgbaar want het is een echte bewaargroente. Er zat een mooi groen exemplaar in mijn groentepakket dat ik vandaag ophaalde. Ik denk dat ik al wel weer wat ik er van gaan maken. Deze kruidkoek en een pan soep! Wat is jouw favoriete gerecht met pompoen?

Kruidkoek met pompoen (glutenvrij)
Ingrediënten:

  • 125 gram gare pompoen
  • 1 rijpe banaan
  • 5 (medjoul) dadels
  • 2 eieren
  • 75 gram amandel yoghurt
  • 100 gram boekweitmeel
  • 75 gram kastanjemeel
  • 15 gram psyllium vezels
  • 3 flinke tl koekkruiden
  • 1 tl bakingsoda
  • Snufje zout
  • Handje pompoenpitten

Kruidkoek met pompoen
bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)

Pureer de pompoen met de banaan, in stukjes gesneden dadels en eieren tot een egaal en schuimig geheel. Voeg dan de amandel yoghurt toe en mix nog even door.

Doe het meel met psylliumvezels, koekkruiden, bakingsoda, en snufje zout in een beslagkom. Roer door elkaar. Giet het pompoenmengsel hierbij en mix goed door tot een mooi beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Bestrooi met de pompoenpitten en bak de kruidkoek in 45 minuten goudbruin in de voorverwarmende oven.

Laat helemaal afkoelen, snij in plakken en serveer met een lik (room) boter.

Kruidkoek met pompoen (glutenvrij)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.