Deeg maken met kwark is echt heerlijk!
Dit kwarkbrood met noten en vruchten is heel voedzaam. Het bevat weinig suiker maar door de toevoeging van rozijnen en abrikozen smaakt het wel zoetig. Het is een kruising tussen brood en cake.
Vol van smaak. Lekker als ontbijt of tussendoortje. En super makkelijk om te maken!
Ingrediënten :
Verwarm de oven voor op 170 graden heteluchtstand.
Klop de eieren samen met de kwark los in een beslagkom. Voeg het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder, de snuf zout, baking soda, kokosbloesemsuiker en honing toe. Meng tot er een glad beslag ontstaat. Snij de abrikozen in stukjes, hak de noten in grove stukken en roer dit samen met de rozijnen door het beslag. Vet een cakeblik in met roomboter en giet het beslag in de vorm. Garneer het geheel met de amandelschaafsel.
Bak het brood in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.
Je kunt het zo eten als plakje koek bij de thee maar ook als brood met een lekker (zelfgemaakt) jammetje of een plakje kaas.
Dit recept is gebaseerd op een recept uit Paulines keuken