Geroosterde groenten uit de oven zijn zo veelzijdig.
Door het roosteren komt de smaak beter tot zijn recht. Deze lauwwarme “salade” is spontaan ontstaan toen ik een pakket lekkere groenten van Hollandse bodem had gekocht.
Verwarm de over voor op 200 graden. Kook de gierst volgens de verpakking beetgaar. Snij de courgette en de aubergine in plakken en bestrooi ze met wat zout. Laat ze even rusten. Snij de ui en de paprika in ringen. Dep de aubergine en courgette droog. Verspreid de courgette, aubergine, ui en paprika op de bakplaat die bedekt is met bakpapier. Doe was olijfolie in een bakje en gebruik het takje rozemarijn om de groenten in te smeren met olijfolie. Leg er de drie tenen knoflook (in schilletje) bij en verstop de kruiden tussen de groenten. Bestrooi met wat peper en zout en plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Ondertussen de zonnebloempitten roosteren in een droge koekenpan. Vervolgens en in plakjes gesneden portobelle in een klein beetje olijfolie bakken. De groenten de laatste vijf minuten onder de gril zetten voor wat kleur. De plaat uit de oven halen en de groenten wat laten afkoelen. De knoflook uitknijpen beetje olijfolie en balsamico azijn toevoegen om er een dressing van te maken. Paar naaldjes van de rozemarijn fijnsnijden en aan de dressing toevoegen. Dan de borden opmaken.
Schepje gierst op het bord en daarover de groenten draperen met als laatste de portobelle. Bestrooien met de zonnebloempitten en de geitenkaas erover heen brokkelen. Als laatste de dressing erover heen sprenkelen. Lauwwarm eten. Gezond, feestelijk, lekker en voedzaam.
*Gierst is een super gezond graan. Gierst bevat verschillende stoffen zoals magnesium, fosfor en antioxidanten. Gierst is een graansoort die medicinale eigenschappen heeft voor het hart.
2 Comments
Mmmmmm, ik heb beloofd om morgen te koken. Eerst even naar de markt dus en dan jouw recept proberen xxx
Wat klinkt dit lekker!