Linzenspaghetti met voorjaarsgroenten

Linzenspaghetti met voorjaarsgroenten

In deze periode van het voorjaar is er alweer zoveel keuze in groenten en fruit. Ik vind het heerlijk al die jonge, verse en knapperige groenten zo van het land. Bij de biologisch dynamische boerderij hier in Lelystad koop ik ook vaak groenten die je niet zo snel in de supermarkt tegenkomt zoals raapsteeltjes, mizuna, meiraap of koolrabi. Met een aantal van deze groenten maakte ik een pastasaus. Linzenspaghetti met voorjaarsgroenten anders dan anders.

Er zijn steeds meer glutenvrije pasta’s op de markt. Mijn persoonlijke favoriet is gele linzenspaghetti. Ik koop deze bij de AH (niet biologisch ligt bij de gedroogde pasta’s). Maar er is zoveel meer keuze op het gebied van pasta, pasta van rode linzen, doperwten of kikkererwten. Tegenwoordig niet alleen bij de natuurvoedingswinkel te koop maar ook bij sommige supermarkten. Mijn ervaring is dat deze pasta’s niet zo plakkerig zijn zoals andere glutenvrije pasta’s soms wel zijn zoals van boekweit of van rijst. En ze bevatten geen onnodige toevoegingen zoals suiker.

Linzenspaghetti met lentegroenten (4 p.)
ingrediënten:

  • 250-300 gram gele linzenspaghetti
  • 1 koolrabi
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 100 ml cashewroom
  • 2 el kappertjes
  • 1 el oregano
  • 10-15 Kalamata olijven
  • paar eetlepels raapsteelpesto*
  • zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • optioneel wat pittige geraspte schapenkaas en verse basilicum

Linzenspaghetti met lentegroenten
bereiding:

Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui glazig. Snijd koolrabi, courgette en gele paprika in kleine blokjes. Voeg die bij de glazige uien. Bak de groenten een minuut of vijf. Voeg dan de oregano en de knoflook toe en bak even kort mee. Giet dan de cashewroom bij het groentemengsel en voeg de olijven en kappertjes toe.
Maak het geheel op smaak met zout en peper.

Breng ondertussen water aan de kook met een klein beetje zout en kook de pasta volgens de voorschriften op de verpakking. Giet de pasta af en roer er een paar eetlepels pesto doorheen.

Schep wat van de pasta op een bord en schik daarbovenop de saus. Garneer desgewenst met wat verse basilicum en geraspte kaas. Serveer met een groene salade.

Linzenspaghetti met lentegroenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.