Makkelijke bami met kiemen

Vorige week deelde ik al het eerste deel van de recepten die ik ontwikkelde voor Hofweb met kiemen. Dit is het tweede recept. Makkelijke bami met kiemen. Vaak neem ik ruim de tijd om te koken omdat ik het zelf een ontspannende bezigheid vind. Tegelijkertijd weet ik ook dat niet iedereen met plezier lang in de keuken staat. Dus deel ik ook met regelmaat recepten die snel klaar zijn zoals de meeste soepen of roerbakgerechten.

Eten dat je met liefde en aandacht hebt gemaakt smaakt beter en ik ben ervan overtuigd dat het dan ook beter voedt (mist de ingrediënten van goede kwaliteit). Het is daarom echt niet erg om af en toe een zak groenten open te trekken en voorgesneden producten te gebruiken. Je kunt beter groenten uit een zak eten dan geen groenten zeg ik altijd :). En de combinatie met verse kiemen maakt dat deze makkelijke bami super veel voedingsstoffen bevat!

Makkelijk bami met kiemen
ingrediënten (voor 4 personen)

  • 280 gram Zwarte rijst ramen
  • 500 gram (zak) bami groenten
  • 2 el bami kruiden
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el sesamolie
  • 3 cm gember
  • 4 el sesamzaad
  • 1 schaaltje Sprouty
  • 1 schaaltje Taugé (of 150 gram zelf gekiemd)
  • 2 el Gembersaus
  • 1 schaaltje Broccolikiemen (75 gram zelf gekiemd)
  • Tamari naar smaak
  • 4-6 eieren
  • (kruiden)zout naar smaak
  • 1 el ghee om de omelet in te bakken
  • limoensap naar smaak

Makkelijke bami met kiemen
bereidingswijze:

Pel allereerst de teentjes knoflook. Verwijder dan de zaadjes uit de peper en schil het stukje gember. Hak vervolgens de knoflook, peper en gember fijn.

Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de ramen volgens de verpakking een minuut of 3. Giet de ramen dan af in een vergiet en spoel af met koud water. Meng er een lepel sesamolie door om plakken tegen te gaan.

Doe dan de eieren in een mengkom en klop met een garde luchtig, voeg wat (kruiden)zout toe naar smaak. Verwarm een beetje ghee in een koekenpan en giet de helft van het geklutste ei in de pan. Bak twee goudgele omeletten. Rol ze op en snijd ze in dunne plakjes.

Verwarm vervolgens 3 eetlepels sesamolie in een wok. Fruit hierin de knoflook, gember, peper en de bamikruiden om matig vuur. Zet het vuur hoger en voeg de bamigroenten toe. Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg dan de gembersaus en de sprouty toe. Roerbak nog even kort.

Voeg dan de ramen toe, warm goed door en voeg de taugé toe. Haal de pan van het vuur en maak het geheel op smaak met tamari (sojasaus) en limoensap. Meng als laatste de broccolikiemen door de bami.

Serveer met sesamzaad en de omeletrolletjes.
Lekker in combinatie met gado gado!

Makkelijke bami met kiemen




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.