Makkelijke kokosmacroontjes, super simpel

Soms scrol ik door mijn foto’s op mijn mobiel en kom ik iets tegen wat ik al een hele tijd geleden heb gemaakt maar waarvan ik het recept nog steeds niet heb gedeeld. Lang niet alles wat ik maak haalt ook daadwerkelijk mijn website maar deze gezonde en makkelijke kokosmacroontjes verdienen zeker een plekje. Ik ga ze snel nog een keer maken want ze vielen hier erg in de smaak en het fijne is ook dat ze lekker blijven  omdat je er maar een paar maakt. Ik hou erg van kleine recepten voor koekjes dus probeer bestaande recepten altijd aan te passen aan een kleine hoeveelheid  en eigen recepten zo klein mogelijk uit te proberen. (Ook fijn als het resultaat niet al te lekker is ;))

Ingrediënten voor de makkelijke kokosmacroontjes (ongeveer 12 stuks):

  • 2 eieren (je gebruikt alleen het eiwit)
  • 75 gram kokos
  • 1 el ahornsiroop (of honing)
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje zout

Bereiding van de makkelijke kokosmacroontjes:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)

Scheid de eieren en klop het eiwit op zodat het wit en luchtig wordt.
Spatel vervolgens de ahornsiroop, kokos en het snufje zout erdoorheen.
Schep met een eetlepel bergjes van het ‘kokosbeslag’ op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de kokosmacroontjes in ongeveer 10 tot 15 minuten goudbruin.
Dezelfde dag zijn ze het lekkerst, als je ze bewaart worden ze een beetje taai.
Snel opsmikkelen dus 😉

kokosmacroontjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.