Bij zomer horen ijsjes, in ieder geval als het een warme zomerdag is. Natuurlijk zijn er in de winkel heel veel ijsjes te koop en sommige merken gebruiken al sinds het bestaan gepureerd fruit als basis voor hun ijsjes. Denk aan de perenijsjes van Festini. Mango-kokosijsjes op een stokje maak je ook met gepureerd fruit, namelijk mango. En voor een romige tropische touch gebruikte ik kokosyoghurt met een beetje limoensap.
Maar waarom zou je zelf ijsjes maken als er perenijsjes van Festini bestaan? Nou omdat een blik op de ingrediëntenlijst het volgende vertelt:
Ingrediënten: Water, perenpuree (20%), glucose-fructosestroop, suiker, stabilisator (johannesbroodpitmeel), zuurteregelaar (citroenzuur), vitamine C, aroma. Kan sporen van melk bevatten.
Het voordeel van zelf ijsjes maken zijn legio, je kunt zelf bepalen wat je er in stopt, het kan voordeliger zijn, je hebt er minder afval van, het is leuk om steeds weer iets anders te proberen en het is makkelijk.
Dat zijn in ieder geval de voordelen die ik ervan zie.
Meer zin in softijs? Dat maak je ook heel makkelijk met gepureerd fruit.
Of wat dacht je van deze waterijsjes met bloemen?
Ijsjes maken is echt super makkelijk, zoals met alles is het een kwestie van doen. Schil allereerst de mango en snijd hem in blokjes. Pureer het vruchtvlees vervolgens met behulp van een staafmixer en meng het limoensap erdoor.
Je kunt twee laagjes maken zoals ik heb gedaan maar eerlijk gezegd is dat vooral leuk voor de foto. Het is namelijk lekkerder om door het mangomengsel de yoghurt, ahornsiroop en kokosolie te mengen en dan de vormpjes te vullen.
Wanneer je toch twee laagjes wil hebben vul dan eerst 4 vormpjes met dit mengsel. *Er bestaan heel veel verschillende soorten vormpjes. Ik heb redelijk grote van het merk Tovolo, het is een set van 6 en ze zijn BPA vrij.
Roer dan de kokosyoghurt los met ahornsiroop en kokosolie en vul de vormpjes hier verder mee. Steek er een stokje bovenin (of gebruik de bijgeleverde stokjes) en zet de ijsjes voor minimaal 4 uur in de vriezer (vriesvak duurt langer).
Wanneer je er klaar voor bent haal je de ijsjes uit de vorm en als je het lekker vind kun je ze even dopen in de gemalen kokos.
Geniet van je tropische verrassing!