Muffins met frambozen, bramen en kokos

Zoals je kunt zien aan mijn recepten in de categorie ‘zoete baksels’ ben ik een behoorlijke fan van havermout. Havermout heeft zoveel gezonde eigenschappen dat je er makkelijk een lekker en verantwoord tussendoortje van kunt maken. Met die gedachte maakte ik ook deze muffins met rood fruit en kokos. Je kunt ze als gezonde snack eten maar ook als een vlug ontbijt op de dagen dat het allemaal een beetje anders loopt dan je gepland had.

Ingrediënten voor de muffins (ongeveer 10 stuks):

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 125 ml kokosmelk
  • 2 tl (wijnsteen) bakpoeder
  • 125 gr havermout
  • flinke hand bramen en frambozen* (uit de diepvries)
  • 40 gram kokosrasp
  • 30 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 el honing (optioneel)
  • snufje vanillepoeder (optioneel)
  • snuf zout

Bereiding van de muffins met frambozen, bramen en kokos:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)

Doe de havermout in een kom, breek de banaan in stukken en voeg toe.
Voeg dan de eieren, bakpoeder, boter, honing, snuf zout, vanillepoeder en de kokosmelk toe en mix het geheel tot een glad beslag. Spatel de kokos erdoorheen. Voeg dan de frambozen en bramen toe en spatel deze door het beslag. Doe papieren muffinvormpjes in de vorm en vul deze met het beslag. Tijdens het bereiden van de muffins kwam ik erachter dat ik geen muffinvormpjes meer had dus knipte ik vierkantjes van bakpapier en gebruikte die. Gaat ook prima en ziet er mooi “rustiek” uit.

Als je suikervrije muffins wilt maken laat je de honing weg.
Wil je juist iets zoetere muffins dan voeg je wat meer honing toe.
Voor de structuur maakt dit niets uit.
Ik heb frambozen en bramen gebruikt omdat ik die in huis had maar je kunt ook alleen frambozen of bramen gebruiken of bijvoorbeeld blauwe bessen.

Bak de muffins in ongeveer 30-35 minuten gaar.

Muffins met bramen en frambozen

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.