Naar de aarde (boekreview)

Naar de aarde, de reis van Laura

Al in december vorig jaar kreeg ik het boek: ´Naar de aarde, hoe word ik een groene pionier´, opgestuurd. Het bleef liggen op mijn leesstapel. Tot een paar weken geleden. Na een wandeling in het bos, waarbij ik me weer had verwonderd over de natuur, sloeg ik het boek open en begon te lezen om vervolgens niet meer te stoppen. Naar de aarde beschrijft de reis van Laura Vegter die de diepe wens heeft om in verbinding met de natuur te leven, een herkenbare wens.

Dwarsdenkers en groendoeners

Om haar wens in vervulling te laten gaan bezoekt en interviewt Laura groene pioniers die haar voor gingen. Het levert een inspirerende verzameling verhalen op van dwarsdenkers en groendoeners. Van een wormenhotelbouwer tot drinkbare rivieren idealist en van het ontwikkelen van een eetbaar natuurgebied in de polder tot het kweken van dromen in Amsterdam Zuidoost. Laura vertelt de echte verhalen van mensen die, net als zij, de lokroep van de natuur serieus nemen. Niet alleen romantiek, rozengeur en maneschijn maar ook de worstelingen, twijfels en tegenslagen komen aan bod.

Alles heeft tijd nodig en niets is wat het lijkt

Het zet me aan het denken en het inspireert. Wat kan ik toepassen in mijn eigen leven? Wat kan ik leren uit het verhaal van Marc Siepman die de nieuwe mogelijkheden van een geef-economie onder de aandacht brengt. Of van de quote van Monique Falk: ” Plantjes groeien ook niet door er aan te trekken.” Alles heeft tijd nodig en niets is wat het lijkt. Dat beschrijft Laura ook in haar eigen persoonlijke verhaal dat als een rode draad door het boek loopt. De twijfels die ze heeft, de angsten die gepaard gaan met de groene keuzes en de worsteling met dat wat een ander er van zou denken. Maar ook de bevestiging die ze krijgt, de momenten waar haar hart van gaat zingen en ze zich volledig op haar plaats voelt in de natuur.

Kortom een aanrader voor iedereen die zich verbonden voelt met de aarde en meer groen wil doen. En persoonlijk lijkt mij dat een thema wat nu actueler is dan ooit tevoren.

Naar de aarde, hoe word ik een groene pionier is verschenen bij: Trophonios Publishing

www.naardeaarde.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.