Wauw, wat heb ik al veel berichten over pannenkoeken voorbij zien komen op deze Nationale Pannenkoekendag dan kan ik natuurlijk niet achterblijven. Van de week heb ik een zakje kokosmeel gekocht en daar heb ik op deze speciale dag gezonde pannenkoekjes van gebakken. Voor de liefhebbers van Paleo ook nog eens helemaal geschikt. Kokosmeel is gluten vrij en rijk aan proteïne. Wij eten ze vandaag als toetje maar het zijn ook heerlijke ontbijt pannenkoekjes.
Alle ingrediënten goed door elkaar mixen, het blijft een dikkig papje. Verhit wat roomboter of kokosolie in de pan en schep een flinke eetlepel beslag in de koekenpan. Je bakt kleine pannenkoekjes dus er passen er meerderen in de pan. Bak ze op matig vuur, ze kunnen anders snel aanbranden. Als de bovenkant “droog” is keer je ze om. Dit is wel een uitdaging want ze breken makkelijk. Als je de pannenkoekjes met warm fruit wilt serveren ga je ondertussen de sinaasappel schillen en in partjes verdelen. Een banaan pellen en in plakjes snijden. In een klein pannetje een klein beetje honing verwarmen op laag vuur samen met de sinaasappelpartjes en de plakjes banaan. Het warme fruit serveren bij de pannenkoekjes.