Pastinaaksoep met gember, voedzaam en verwarmend

Pastinaak is een echte wintergroente. Wist je dat deze wortel super gezond is voor je darmflora? Hij bevat namelijk oplosbare vezels en daar houdt je buik van. De lichtzoete smaak laat zich makkelijk combineren. Je kunt er dus volop mee variëren. Deze keer maakte ik een pastinaaksoep met gember. Voedzaam en verwarmend.

Ingrediënten voor de pastinaaksoep met gember:

  • 500 gram pastinaak (4 stuks)
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember, ongeveer 4-5 cm
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml amandelmelk
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 2 el roomboter
  • handje amandelsnippers
  • paar eetlepels Griekse yoghurt

Bereiding van de pastinaaksoep met gember:

Snijd het bovenste deel van de prei en doe dit weg, je gebruikt het witte en lichtgroene deel. Snijd de rest in dunne ringen doe het in een vergiet en was het kort onder stromend water (in verband met het behoud van de vitamines). Laat goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en hak in kleine stukjes.
Verwarm de roomboter in een pan met dikke bodem en fruit hierin op zacht vuur de prei, knoflook en gember ongeveer 10 minuten.
Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes.
Voeg de komijn, kardemom en de cayennepeper toe aan het preimengsel en fruit het even mee.
Voeg dan de pastinaak toe en schep het geheel goed om zodat de specerijen goed vermengd zijn.
Schenk de groentebouillon erbij en kook de pastinaak in ongeveer 15 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en warm het geheel nog even goed door (liever niet meer laten koken).

Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan goudbruin.

Maak de soep op smaak met eventueel wat zout en peper.
Schep in kommen en garneer met een flinke lepel Griekse yoghurt en een lepel geroosterde amandelsnippers. Eet smakelijk!

pastinaaksoep-met-gember

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.