Pastinaaksoep met kastanjechampignons

Pastinaak een veelzijdige wintergroente.

Pastinaak is een wortel die je kunt roosteren in de oven of kort kunt koken. Je kunt er ook deze heerlijke stevige soep van maken waarbij zoet, fris en een aardse smaak bij elkaar komen Pastinaak bevat veel vitamines zoals C, K en verschillende B vitamines. Ook bevat deze wortel mineralen en antioxidanten. Een gezonde groente die veel vezels bevat, zoetig smaakt, de werking van de nieren bevordert en weinig calorieën bevat.

Ingrediënten:

  • 400 gram pastinaak (3 stuks)
  • 2 sjalotten of kleine uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 125 gram crème fraiche
  • 4 eetlepels olijf- of kokosolie
  • peper en zout
  • optioneel hardgekookt ei om er een maaltijdsoep van te maken

Pastinaaksoep bereiden:

Schil de pastinaak en snijd deze in stukken. Verhit twee eetlepels olie in een soeppan en fruit de sjalot en een teen knoflook. Voeg de pastinaak toe en bak ongeveer twee minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook de pastinaak in ruim tien minuten gaar. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons. Snijd de teen knoflook heel klein en bak kort mee. Roer de dille door de crème fraiche.

Pureer de soep met een staafmixer breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over vier kommen, verdeel de champignons  en schep er wat crème fraiche op. Je kunt de soep extra gevuld maken door hard gekookt ei klein te snijden en dat aan de soep toe te voegen.

Pastinaaksoep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.