Pittige pastinaak wortelsoep

Het is volgens mij de koudste Koningsdag ooit, daarom deel ik het recept voor deze pittige oranje soep. Ontzettend geschikt om weer lekker warm mee te worden als je verkleumd van je kleedje komt.
Pastinaak is eigenijk een typische najaarsgroente maar als het voorjaar op de herfst lijkt dan kan dat best.

Ingrediënten pittige pastinaak wortelsoep:

  • 300 gram pastinaak
  • 400 gram wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • halve citroen
  • 1 el kokos- of olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • optioneel verse koriander of peterselie
  • optioneel crème fraîche of Griekse yoghurt

Bereiding van de pittige pastinaak wortelsoep:

Pel de ui en de knoflook en snijdt deze in stukjes.
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Schil de wortel en pastinaak en snijdt deze in plakjes.
Voeg ze toe aan de uien en knoflook en bak ze mee.
Haal de zaadjes uit de peper en snijdt het pepertje fijn (hou je van pittig dan doe je de hele peper, wil je het minder pittig dan gebruik je het halve pepertje). Voeg dan het pepertje, de kurkuma en koriander toe en bak alles nog even kort mee. Voeg dan de groentebouillon toe en kook het de wortel en pastinaak in ongeveer 30 minuten gaar (met de deksel op de pan).
Als de wortel en pastinaak gaar zijn het geheel glad maken met de staafmixer. Als het geheel te dik is voeg je nog wat water toe.
Maak op smaak met citroensap, zout en peper.
Garneer eventueel met wat verse koriander of peterselie en een lepeltje crème fraîche Griekse yoghurt.

Pittige oranje soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.