Er staan al meerdere baksels op mijn site met banaan zoals dit bananenbrood en dit ijs. Nu een recept voor chocolade bananenbrood. Weer eens iets heel anders. Het is meer een chocoladekokoscake met noten, machtig lekker en zonder toegevoegde suikers. Een pure chocolade bananenbroodcake dus.
Je moet natuurlijk wel van de ‘puur’ smaak houden. Ik vind het echt een traktatie. De ‘cake’ is de dag na het bakken het lekkerst, de chocoladesmaak is dan duidelijker en het geheel wat smeuïger. Mocht je nou liever een variatie maken met fruit dan kun je deze variant met peer die ik ontwikkelde voor LIEFKE magazine eens proberen.
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Pureer de bananen in een kom met een staafmixer.
Pak dan een mixer en mix de eieren door de bananen heen.
Voeg de cacao, het amandelmeel, een snuf zout en het bakpoeder toe en spatel dit er doorheen.
Spatel er vervolgens de noten, chocolade en de kokosrasp door.
Als laatste roer je de lauwe kokosolie door het mengsel heen.
Vet een cakevorm in met kokosolie of bekleed de vorm met bakpapier.
Stort het beslag in de vorm.
Decoreer de cake met wat walnoten amandelen.
Bak de pure chocolade bananenbroodcake in ongeveer 40 minuten gaar.
Als je met een houten satéprikker in de cake prikt en deze komt er ‘droog’ uit dan is de cake gaar.
*de meeste chocoladerepen bevatten suiker, hoe puurder de chocolade hoe minder suiker.