Dit gerecht smaakt een beetje oosters door de combinatie van kruiden, specerijen, rozijnen en feta. Bloemkool is een hele gezonde groente die zich goed leent om mee te variëren en experimenteren. Eerder maakte ik al couscous van bloemkool en roosterde ik bloemkool die ik vervolgens combineerde met granaatappelpitjes. Binnenkort ga ik ook eens een pizza maken met bloemkoolbodem.
Maar eerst deel ik dit gezonde recept voor quinoa met geroosterde bloemkool met je.
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
Verdeel de bloemkool in roosjes over een bakplaat. Bestrooi met komijn, kerrie en een snufje zout.
Besprenkel met wat olijfolie. Schuif de plaat in de oven en schep regelmatig om zodat de bloemkool mooi geroosterd wordt. Proef ook regelmatig, je wil namelijk niet dat de bloemkool te gaar wordt. Iedere oven is anders dus wellicht moet je tijdens het roosteren de temperatuur wat aanpassen.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de amandelen en hazelnoten grof er rooster deze in een droge koekenpan.
Snijd de feta in blokjes. Hak de kruiden grof.
Wanneer de quinoa gaar is voeg je direct de rozijnen toe zodat die kunnen wellen in de stoom.
Na ongeveer een half uur is de bloemkool mooi geroosterd en beetgaar.
Vermeng de bloemkool met de quinoa, strooi er de feta, noten en kruiden over, maak op smaak met zout en peper en eet het gerecht lauwwarm. Lekker met een frisse groene salade.