Quinoasalade met bietjes

Quinoa (kie-no-a) is een supergezond zaadje die een mooie basis vormt voor salades.
Door de neutrale smaak en de fijne structuur laat hij zich prima combineren met allerlei soorten klein gesneden groenten. En wat fijn is dat je het warm, lauw warm of koud kunt eten.
Ik maakte er deze mooie simpele salade met jonge bietjes mee, super gezond!
Volop plantaardige eiwitten,mineralen, vitamines en smaak.
Lekker als lunch of als bijgerecht.

Ingrediënten voor de quinoasalade met bietjes (4 personen):

  • 175 gram quinoa
  • 5 kleine rauwe bietjes
  • 1 biologisch citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • zout en peper
  • optioneel wat look van (rode) venkel*

Bereiding van de quinoasalade met bietjes:

Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
Rasp de schil van de citroen (alleen het geel) en pers de citroen uit.
Voor de sap, rasp, olie en peper toe aan de bietjes en meng goed door.
Hak de peterselie en de bieslook en meng deze erdoor.
Laat dit ongeveer een half uurtje staan.

Kook de quinoa tien minuten in water met een snufje zout.
Meng dan de nog warme quinoa met de gemarineerde bietjes.

Maak op smaak met zout en peper.

Voor mijn verjaardag kreeg ik een rode venkel, deze heeft loof die naar anijs smaakt, net als gewone venkel. Het dunne blad ziet er prachtig uit op salades. Ik voegde dus ook wat toe aan deze salade voor net een spannend zoet accentje, maar zonder venkelloof is het ook een lekkere salade. Je kunt hem nog verder aankleden door er geitenkaas over te kruimelen, rucola toe te voegen of te bestrooien met pitten en zaden.

 

Quinoasalade met bietjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.