Deze salade is alleen al een feestje om te zien. Als het een grijze dag is dan fleur je die gemakkelijk op door deze rode koolsalade met wortel en sinaasappel op tafel te zetten. De mooie felle kleuren van groente en fruit maken je vrolijk, maar ook heel gezond. De kleuren verraden namelijk een hoge dichtheid van voedingsstoffen. Deze salade bevat veel verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten. Hoe feller de kleur groente, des te gezonder het is. Kleur op je bord geeft kleur op je wangen en dat kunnen we wel gebruiken nu het buiten donkerder wordt en de zon zich minder vaak laat zien.
Snijd de rode kool heel fijn (of gebruik hiervoor een keukenmachine of mandoline).
Rasp de wortel. Meng de kool en de wortel door elkaar.
Rasp de schil van de sinaasappel. Gebruik een biologische sinaasappel omdat de schil van reguliere sinaasappels vaak veel schadelijke stoffen bevatten. Rasp of pers het teentje knoflook uit en doe dit met de olie, chilivlokken, sinaasappelrasp en het sinaasappelsap in een kommetje. Roer even goed door en meng dit door het rodekool-wortelmengsel. Schep om en zet weg. De zuren uit het sap zullen ervoor zorgen dat de wortel en de kool makkelijker te verteren worden.
Rooster de pompoenpitten.
Schil met een scherp mes de witte schil van de sinaasappel. Snijd de vrucht vervolgens in plakken.
Maak een granaatappel schoon (in dit recept staat een filmpje hoe je dat kunt doen).
Schep de salade op een groot bord en garneer met de granaatappel- en pompoenpitten en de plakken sinaasappel. Klaar is je zonnige salade, daar word je toch vrolijk van?
1 Comment
wow dat ziet er heerlijk en supermooi uit!