De rode kool in dit recept wordt alleen overgoten met hete bouillon maar verder niet verwarmd, zo blijven alle voedingsstoffen van de rode kool behouden. Rode kool is heel gezond, het bevat anthocyaninen, dat schijnen kankerbestrijdende stoffen te zijn, anthocyaninen zorgen voor de rode kleur in de kool. Vanuit studie blijkt dat het regelmatig eten van rode kool en zoete aardappel kan beschermen tegen darmkanker. Daarnaast is het ook goed voor hart en lever. De combinatie rodekool en couscous lijkt misschien niet zo voor de hand liggend maar juist daarom is deze rodekool couscous met avocado verrassend (en gezond).
Ook avocado is een echte krachtpatser op het gebied van vitamines, mineralen en gezonde vetten. Maar bovenal is dit een verrassend lekker gerecht!
Ik gebruik in dit recept uitsluitend biologische producten.
Snijd eerst de rodekool in dunne reepjes (je kunt dit met de hand doen maar ook met een mandoline of keukenmachine).
Doe de couscous in een grote schaal, leg de rodekool er bovenop.
Overgiet het geheel met de hete bouillon en dek af met een deksel.
Pel de ui en snijd deze in dunne halve ringen. Doe de ui in een schaaltje en giet er wat kokend water over. Laat een paar minuten staan.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Schil de avocado’s en snijd deze in lange repen. Meng de mayonaise met de azijn tot een dressing.
Laat de ui uitlekken in een vergiet.
Haal de deksel van de schaal en roer de couscous met een vork los.
Voeg de helt van de ui, de helft van de pompoenpitten en de dressing aan de couscous met rodekool toe en meng goed door elkaar.
Verspreid dan de avocado erover, de rest van de uien en pompoenpitten.
Strooi als laatste de peterselie over het geheel.