Hoe vaak eet jij koolrabi (niet hetzelfde als knolraap al lijkt de smaak wel op elkaar)? Ik denk dat het bij de meeste mensen niet zo bekende groente is. En als je het niet kent is de kans groot dat je deze bol laat liggen. Dat is eigenlijk erg jammer want je kunt koolrabi zowel gekookt als rauw eten. Rauw in blokjes kun je het makkelijk door een salade gebruiken, knapperig en sappig. Ook is het een mooie neutrale vulling voor in een curry. Of voor in een pasta gerecht. Maar gegrild op de bqq of zachtjes gesmoord met ui en knoflook is koolrabi ook lekker. Koolrabi is rijk aan calcium en vitamine C. Ik maakte er deze keer een soep van. Romige courgette-koolrabi soep met dille. Ik deed er ook nog een kleine venkelknol bij voor de smaak (en voedingsstoffen).
Schil de koolrabi met een dunschiller. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette in blokjes. Maak de venkel schoon en verwijder het houtachtige of vezelige hart. Verwarm wat olijfolie in een soeppan. Bak daarin de uien, knoflook, venkel, koolrabi en courgette 10 minuten op een zacht vuur. Giet er vervolgens de bouillon bij. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken. Hak ondertussen de verse dille fijn (en rooster eventueel de amandelsnippers).
Controleer of de groenten gaar zijn en pureer ze vervolgens tot soep. Voeg vervolgens de room toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met citroensap en peper. Warm nog even goed door maar laat de soep niet meer koken. Voeg vervolgens de dille toe en proef of je de dille smaak genoeg proeft. Serveer met een takje dille en eventueel de geroosterde amandelsnippers en/of bosui.
1 Comment
Heerlijk koolrabi , maak er regelmatig soep van met prei en dan is het al heel lekker romig