Roze rode smoothiebowl

Roze rode smoothiebowl

Het is lente! Oké, het regent en het is best koud buiten maar vandaag is toch echt de lente-equinox. De dag dat de zon precies loodrecht boven de evenaar staat. De lente is mijn favoriete seizoen. Zo heb ik al lekker in het bos rondgestruind om de eerste wilde kruiden te plukken waaronder daslook en brandnetel. Ik heb er heerlijke recepten mee gemaakt voor Hofweb. Dit is de tijd dat er nog weinig van de koude grond komt dus zijn we nog aangewezen op bewaargroenten. En eerlijk is eerlijk, ik ben toe aan fris groen en meer kleur op mijn bord. Dus eten we nu regelmatig wilde kruiden en het eerste groen in de vorm van raapstelen. En ik maak af en toe een uitstapje naar de vriezer. Zo had ik ontzettende zin in aardbeien en zag ik in de supermarkt biologische zomerkoninkjes in de diepvries. Roze rode smoothiebowl is een mooie combinatie van zachte zoete aardbeien en aardse rode biet. De kleur knalt, daar wordt ik vrolijk van en ik combinatie met wat madeliefjes en bloemetjes van de dovenetel geeft het kleur aan deze grijze eerste lentedag.

Smoothies eet ik trouwens altijd met een lepel en nooit koud (behalve hartje zomer als de mussen van het dak vallen). Door iets te kauwen toe te voegen aan je smoothie mengt het geheel zich met speeksel, een belangrijke stap in de voedselvertering. En ook te koud voedsel kan je spijsvertering remmen.

Roze rode smoothiebowl (1 grote of 2 kleinere schaaltjes)
Ingrediënten:

  • 1 doosje biologische diepvriesaardbeien (225 gram)
  • 1/2 avocado
  • 1 rauwe rode biet
  • sap van 1 citroen
  • 1 kleine banaan
  • scheutje rauwe kefir (yoghurt)
  • topping naar keuze, noten, zaden, pitten, vers fruit, granola etc.
  • wat eetbare bloemetjes 🙂

Smoothiebowl van aardbeien en biet
Bereidingswijze:

Dit is echt super simpel. Schil de biet en snijd deze in stukken. Doe vervolgens de aardbeien, avocado, biet, citroensap, banaan en de kefir in de mengkom van je blender. Meng er een egaal geheel van. Je kunt dit ook makkelijk met een staafmixer doen. Giet de smoothie in één of twee kommen en garneer met alles waar je zin in hebt. Ik koos voor zelfgemaakte granola, hennepzaad en wat eetbare bloemetjes.

Is het geen feestje?

Rood-roze smoothiebowl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.