Hoe ontbijt jij? Met een boterham, een bordje havermoutpap of een schaaltje kwark? Als je nou van kwark, van havermout en van brood houdt dan zijn deze rozijnenbroodjes van havermeel wat voor jou! Hier vielen ze enorm in de smaak en waren dan ook in no-time verdwenen. Fijne bollen met alleen maar pure ingrediënten en helemaal niet moeilijk om te maken. Het vormen van de bollen is alleen een beetje een kliederig werkje omdat het beslag vrij plakkerig blijft, wees niet gevreesd, dat hoort zo! Denk trouwens niet dat het een heel luchtig geheel is, het zijn voedzame bonken, robuuste bollen.
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Doe de eieren samen met de kwark, kaneel, vanille, kokosbloesemsuiker en kokosolie in een mengkom. Mix met een handmixer goed door elkaar. Voeg vervolgens de havermeel en bakingsoda toe en meng het tot een deeg (het blijft plakkerig). Roer er tot slot de rozijnen door.
Vorm er dan acht bolletjes van die je op een met bakpapier beklede bakplaat legt.
Strooi er tot slot de havervlokken over.
Bak de rozijnenbroodjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Enjoy!