Zomerkoninkjes, de koosnaam voor aardbeien. Deze salade met aardbeien en geitenkaas is eenvoudig maar heerlijk. En ziet er ook nog eens heel zomers uit !
Ingrediënten:
Voor de dressing:
Zonnebloempitjes in een droge koekenpan kort roosteren en af laten koelen. Sla in een kom doen, fijn gesneden lente uitjes, stukjes zachte geitenkaas en in stukjes gesneden aardbeien toevoegen. De aardbeien licht bestrooien met zwarte peper (dan komt de aardbeiensmaak nog beter tot zijn recht). En als laatste garneren met de geroosterde zonnebloempitjes en de bloemetjes van de madeliefjes.
De azijn met de honing en een beetje mosterd door elkaar roeren. Olie erbij voegen en lobbig opkloppen. Op smaak maken. Dressing over de sla heen sprenkelen (of los serveren).
1 Comment
Aardbeien even in koekenpan verwarmen dan worden ze zoet. Afspoelen met koud water en dan zijn alle schubben weer gesloten. Zo loop je ook geen kans op allergische reacties.